24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul NATO critică Rusia

Secretarul NATO critică Rusia

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen (foto), s-a declarat „extrem de îngrijorat“ în legătură cu situaţia din estul Ucrainei, criticând Rusia că se comportă ca un adversar, nu ca partener.
„În contextul în care zeci de mii de militari ruşi sunt staţionaţi la frontierele Ucrainei, Rusia poartă un război de propagandă de genul celui din timpul Războiului Rece. Obiectivul este denaturarea adevărului, deturnarea atenţiei de la acţiunile ilegale ale Rusiei şi supunerea autorităţilor din Ucraina“, a scris Rasmussen în cotidianul Politiken.
„Rusia are de ales. Poate să înceteze să îi mai acuze pe alţii pentru acţiunile sale, să revină la respectarea obligaţiilor internaţionale şi să înceapă reconstruirea încrederii. Altfel, riscă izolarea pe plan internaţional. Acest lucru nu este în interesul nimănui, făcând lumea mai periculoasă şi mai imprevizibilă“, a adăugat secretarul general al NATO.
„Sunt extrem de îngrijorat de noua escaladare a tensiunilor şi de violenţele din estul Ucrainei“, a continuat Rasmussen, denunţând „reapariţia oamenilor cu cagule şi arme ruse, cu uniforme militare ruse neinscripţionate, aşa cum a fost înainte de anexarea Crimeei“. „Cer Rusiei să atenueze tensiunile şi să retragă trupele, inclusiv forţele speciale prezente în apropierea frontierei ucrainene. Orice nouă ingerinţă militară, sub orice pretext, va avea drept efect izolarea Rusiei pe plan internaţional“, a insistat Rasmussen.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS