9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExperimente altfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“

Experimente altfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“

Un număr de 60 de elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, Colegiul Naţional „Ion Maiorescu“ din Giurgiu şi Colegiul Naţional „Traian“ din Drobeta Turnu Severin îşi testează cunoştinţele de fizică şi de limba germană la concursul naţional „Experimente altfel“. Concursul face parte din proiectul „Un laborator de fizică şi de limba germană“, coordonat de Institutul „Göethe“ din Bucureşti, care încurajează astfel studierea limbii germane.
„Probele de concurs constau în construirea unor elemente ce au legătură cu fizica, avioane de hârtie, poduri de hârtie, dar şi o staţie meteo. Concurenţii trebuie să discute între ei în limba germană şi să realizeze şi un raport scris în germană în care să descrie activitatea derulată. Au de trecut o probă teoretică şi una practică. Lucrările cele mai bune vor fi premiate vineri dimineaţă“, a declarat Arnold Schlachter, coordonatorul proiectului. Candidaţii şi-au derulat activitatea în sala de sport a Colegiului „Buzeşti“. Cei mai mulţi concurenţi sunt din Craiova: 30 de elevi sunt de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi 17 de la „Carol I“.
Prin prisma colaborării cu Institutul „Göethe“ din Bucureşti, care a început din anul şcolar 2012-2013, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ a primit sprijin din partea autorităţilor germane pentru dotarea laboratorului de fizică cu module de termodinamică, optică, mecanică şi electricitate pe care le folosesc elevii din clasele V-IX.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS