22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVisul locuitorilor din Dăbuleni de a avea o piaţă, aproape împlinit

Visul locuitorilor din Dăbuleni de a avea o piaţă, aproape împlinit

Locuitorii din Dăbuleni – şi nu numai – vor avea, de la anul, o piaţă unde îşi vor putea vinde produsele agricole. Graţie unui proiect european transfrontalier între Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Dăbuleni şi localitatea Lom din Bulgaria, ieri a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru o piaţă de legume şi fructe în Dăbuleni. În acelaşi timp, în Lom va fi reabilitată o piaţă publică.
„Ideea este veche, aşa cum ştiţi, şi a fost cerută de multe ori de locuitorii din Dăbuleni şi de cei din zonele adiacente pentru că se crea, de-a lungul drumului, acea învălmăşeală, în special la vânzarea lubeniţelor şi a pepenilor. (…)  Mă bucur foarte mult că, împreună cu primarul din Dăbuleni, astăzi (miercuri – n.r.) vom semna acest contract cu partenerii noştri bulgari şi, din acest moment, este liber la realizare. Probabil că, până la sfârşitul acestui an, nu va fi gata, dar cu siguranţă anul viitor această piaţă îşi va putea primi clienţii şi aceasta să fie zona în care să se vândă produsele din Dăbuleni“, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Proiecte similare pentru alte localităţi, în plan

Piaţa va avea o suprafaţă de 3,3 hectare, va fi împrejmuită cu gard, iar zona va avea toate utilităţile. Autorităţile au în plan să extindă această piaţă, dacă rezultatul va fi bun. Totodată, aici vor putea veni să vândă şi oameni din Călăraşi sau Bechet, însă conducerea consiliului judeţean încearcă să realizeze astfel de proiecte şi pentru alte localităţi. „După ce se va realiza această piaţă, cu siguranţă că fiecare va dori să aibă aşa ceva în localitatea sa. Cum producţia din această zonă este ştiută şi devine un brand, vom face eforturi să putem să găsim proiecte similare cu acesta pe care să le implementăm în toate aceste localităţi“, a încheiat Prioteasa.
Costurile realizării pieţei se ridică la 350.000 de euro, bani din fonduri europene, la care Consiliul Judeţean Dolj contribuie cu o cofinanţare de 2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS