32.9 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Cârciumaru îl va propune pe ministrul Minhea Costoiu candidat la Senat

Gorj: Cârciumaru îl va propune pe ministrul Minhea Costoiu candidat la Senat

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a făcut public numele candidatului care va fi susţinut de social-democraţii gorjeni la alegerile parţiale din Colegiul uninominal numărul 2 Senat. Primarul din Târgu Jiu a anunţat că îl va nominaliza mâine, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PSD Gorj, pe ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu. Propunerea va fi supusă la vot, conform procedurilor interne, deşi Mihnea Costoiu a fost vehiculat de câteva săptămâni drept candidatul care va fi susţinut de PSD Gorj în alegerile pentru desemnarea noului senator de Gorj, în Colegiul uninominal numărul 2. Postul a rămas vacant în urma plecării senatorului Toni Greblă la Curtea Constituţională.

Costoiu s-a decis greu pentru că e şi rector

Potrivit preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, ministrul Mihnea Costoiu, născut la Târgu Jiu, s-a decis greu să candideze, întrucât trebuie să îşi rezolve problema incompatibilităţii între posibilul post de parlamentar şi aceea de rector al Politehnicii din Bucureşti. „Voi propune şi susţine în Biroul Permanent Judeţean ca Mihnea Costoiu să fie candidatul PSD Gorj la Senat, în Colegiul uninominal numărul 2. Propunerea va fi supusă la vot şi rezultatul trimis spre validare la organizaţia centrală. Ministrul a avut o discuţie cu premierul şi s-a ajuns la concluzia că este oportună o astfel de candidatură. Dacă va apărea ceva neprevăzut, mai avem la nivel local oameni care să candideze. Nu este nici un fel de problemă. Nu va fi în nici un caz Nelu Pavel de la Partida Rromilor. Sunt candidaţi posibili, precum vicepreşedintele Andrei Maioreanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu şi alţii. Nu mai are totuşi ce să se întâmple şi ministrul Mihnea Costoiu va intra în campanie electorală în Colegiul numărul 2”, a precizat Florin Cârciumaru.

Va candida împotriva a doi primari

Ceilalţi doi candidaţi care ar putea avea şanse şi care s-au înscris în cursa pentru fotoliul de senator al României sunt primarii din Roşia de Amaradia şi oraşul Târgu-Cărbuneşti. Este vorba de edilul Liviu Cotojman, prim-vicepreşedintele PDL Gorj, precum şi de primarul liberal Mihai Mazilu de la Cărbuneşti. Cei doi îşi vor măsura şansele cu un candidat PSD venit din afara judeţului, dar care este originar din Târgu Jiu. De altfel, în colegiul uninominal numărul 2 intră şi câteva cartiere din municipiul reşedinţă de judeţ. În mediul politic local, oricine va fi candidat din partea PSD în Colegiul uninominal numărul 2 Senat va câştiga alegerile. Cu toate acestea, şi PDL şi PNL au mulţi primari în Colegiul respectiv. PSD şi-a propus să nu piardă însă postul respectiv, mai ales că a rămas fără nici un senator social-democrat în judeţ. Liberalii deţin în prezent ambele fotolii în Senat prin Dian Popescu, preşedinele PNL Gorj şi prin Tudor Barbu, migrat de la PP DD.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS