16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii şi-au testat gratuit glicemia de „Ziua Sănătății“, alţii au stat pe la uşă

Unii şi-au testat gratuit glicemia de „Ziua Sănătății“, alţii au stat pe la uşă

Peste 50 de pensionari din Târgu Jiu și-au putut testa gratuit glicemia de Ziua Mondială a Sănătăţii. De asemenea, grație cadrelor medicale participante la acțiune, vârstnicii și-au măsurat și tensiunea. Reprezentanţii Ligii Pensionarilor au anunţat că vor organiza astfel de activităţi şi în perioada următoare, la toate cluburile pensionarilor.
„În această zi am încercat să ajutăm pensionarii cu anumite servicii, să le măsurăm tensiunea, dar şi glicemia. Au beneficiat de aceste servicii peste 50 de pensionari, iar cadrele medicale îşi fac datoria aşa cum se cuvine în această zi în care sărbătorim sănătatea. Este foarte bine că reuşim să beneficiem de astfel de facilităţi, mai ales că toate serviciile medicale se plătesc şi totul este scump“, a declarat Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Târgu Jiu.

Policlinica a fost închisă

Dacă pensionarii din Târgu Jiu, membri ai Ligii Pensionarilor, au putut beneficia de servicii medicale, chiar gratuit, de Ziua Sănătăţii, gorjenii care au venit ieri-dimineaţă la Policlinica din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au făcut drumul degeaba. În ciuda faptului că unităţile medicale ar trebui să asigure o permanenţă pentru investigarea şi tratarea bolnavilor, fie că este vorba de urgenţe sau cronici, la Policlinică nu s-a făcut acest lucru. Sute de pacienţi au făcut ieri-dimineaţă cale întoarsă, întrucât toate cabinetele au fost închise. Măsura a fost luată de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii s-au declarat nemulţumiţi că nu au fost reprogramaţi sau anunţaţi măcar să nu mai vină, la Târgu Jiu, pe 7 aprilie, întrucât unitatea medicală urma să fie închisă.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au anunţat că ziua liberă primită de cadrele medicale va fi recuperată în următoarele 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS