Acasă Actualitate Craiova: Târgul de ONG-uri „ONGFEST Oltenia Altfel“ s-a încheiat

Craiova: Târgul de ONG-uri „ONGFEST Oltenia Altfel“ s-a încheiat

-

\n

Astăzi a avut loc în Craiova cel mai mare târg de ONG-uri, “ONGFEST Oltenia Altfel“. 15 organizații nonguvernamentale, 70 de voluntari, 14 școli din județul Dolj, 35 de cadre didactice și aproximativ 500 de elevi au fost prezenți în cadrul Centrului Multifuncțional din Craiova, pentru a lua parte la proiectul  “ONGFEST Oltenia Altfel“.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Organizatia Salvați Copiii Filiala Dolj, Asociația Schimbăm Împreună România, Uniunea Studenților din România (USR), Centru Suport pentru Organizații Studențești din România, Asociația EDULIFE și Asociația ”Craiova, Capitală Culturală Europeană 2021” au organizat acest târg de ONG -uri pentru a facilita legătura dintre școlile din județul Dolj și ONG-urile, în cadrul Programului Școala Altfel “ Să ştii mai multe să fii mai bun!”

Activitatea de azi este promovată și la nivel European, fiind un eveniment desfășurat în cadrul Proiectului de parteneriat Comenius Regio intitulat “A bridge to leadership”, în care sunt implicate două regiuni din Romania și Lituania.
Voluntarii i-au antrenat pe cei aproximativ 500 de elevi prin jocuri caracteristice educației nonformale, explicându-le totodată care este rolul voluntariatului.


Editor: Ionuț Nica

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.