22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe avioane americane F -16 vor efectua exerciţii în România

Mai multe avioane americane F -16 vor efectua exerciţii în România

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat azi că mai multe avioane americane F-16 vor veni săptămâna aceasta în România pentru a participa la diverse exerciții în spațiul aerian al țării noastre, precizând că acestea nu au legătură cu situația din Ucraina, informează agerpres.ro.

„Începând din această săptămână vom avea exerciții comune, care nu au nicio legătură cu situația din Ucraina, pentru că ele au fost planificate de anul trecut, pe aviație de vânătoare și supraveghere aeriană. Avioane F-16 vor fi, începând din această săptămână, prezente la aceste exerciții”, a arătat Mircea Dușa, care nu a făcut public numărul avioanelor americane care urmează să vină în România.

Întrebat de presă dacă avioanele sporesc garanțiile de securitate a României, ministrul a afirmat: „Când am intrat în NATO ne-am asumat anumite capabilități pe care România trebuie să le păstreze și să le mențină operative. Sigur, când apare gestionarea unei situații de criză pe articolul 5, pe principiul apărării colective, aceste capabilități sunt complementare cu capabilitățile NATO și ele asigură realizarea obiectivelor și misiunilor pe care ni le-am asumat”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS