22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNADNR cere în instanţele din Ungaria banii pentru DN 66

CNADNR cere în instanţele din Ungaria banii pentru DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) încearcă de doi ani să recupereze garanţia de bună execuţie de la Drumul Naţional 66, Rovinari – Bumbeşti Jiu. Garanţia depăşeşte suma 3,5 milioane de euro şi se află depozitată la MKB Bank Zrt din Ungaria. Firma care a câştigat contractul de reabilitare a DN 66 Rovinari – Bumbeşti- Jiu, VEGYEPSZER INTERNATIONAL LTD, a executat în perioada 2007 – 2011 doar 5,8% din lucrările finanţate de stat şi Banca Europeană de Investiţii. A primit, în schimb, peste patru milioane de euro, mai mult decât garanţia de bună execuţie depusă în banca maghiară. În ciuda faptului că a trecut ceva timp de la rezilierea contractului cu firma din Ungaria, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu reuşeşte să intre pe cale administrativă în posesia banilor.

Au greşit numele beneficiarului…

Conducerea CNADNR se află în prezent în situaţia de a recupera suma de 3,5 milioane de euro în instanţa de judecată. Banca refuză să vireze banii, din cauză că numele beneficiarului înscris în acte nu este CNADNR, ci o instituţie care nu există, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Internaţionale din România: „Contractul 5R2 a fost reziliat la 1 noiembrie 2011 şi s-au întrunit condiţiile ca şi garanţia de bună execuţie din cadrul contractului să fie executată. Solicitarea pentru executarea garanţiei a fost făcută de banca emitentă, MKB Bank Zrt, primind un răspuns nefavorabil, banca invocând faptul că solicitarea de executare a garanţiei a fost făcută de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în timp ce garanţia a fost emisă în beneficiul unei companii cu alt nume, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Internaţionale din România. În prezent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA este în curs de a întreprinde o acţiune împotriva băncii MKB Bank Zrt, în instanţele maghiare, pentru executarea garanţiei de bună execuţie, în valoare de 3.572.681 de euro“, se menţionează
într-un document al CNADNR, emis în această lună şi semnat de directorul general Narcis Neaga. De lucrările de reabilitare la DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu se ocupă în prezent asocierea COMSA SAU și CORPORATE MANAGEMENT SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS