22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Trei morţi şi un camion cu buletine de vot distrus în explozia unei bombe

Afganistan: Trei morţi şi un camion cu buletine de vot distrus în explozia unei bombe

O bombă artizanală a explodat duminică, în provincia Kunduznordul, în nordul Afganistanului, la trecerea unui camion care transporta buletine de vot exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale de sâmbătă, omorând trei persoane, a anunţat poliţia locală, relatează AFP, potrivit Mediafax.
 „O bombă artizanală a explodat la trecerea unui camion care transporta urne din districtul Khan Abad în oraşul Kunduz. Trei persoane au murit în explozie, şi anume un membru al Comisiei Electorale Independente, un poliţist şi un şofer. Camionul şi opt urne pline cu buletine (de vot) au fost distruse”, a declarat pentru AFP Sayed Sarwar Hossaini, un purtător de cuvânt al poliţiei din provincie.

Şeful secţiei locale a Comisiei Electorale Independente (IEC) Amir Amza Ahmadzai a confirmat incidentul, precizând că buletinele au fost numărate, iar rezultatele înregistrate, înainte de plecarea camionului, în contextul în care în toată ţara au loc operaţiuni de numărare şi colectare a buletinelor de vot.
 
În pofida ameninţărilor proferate de către rebeli, afganii au votat sâmbătă în primul tur de scrutin care-l va desemna pe succesorul preşedintelui în exerciţiu Hamid Karzai, căruia Constituţia îi interzice al treilea mandat.
 
Alegerile – primul transfer al puterii de la un preşedinte afgan ales în mod democratic la altul – sunt considerate un test major pentru această ţară săracă, cu o populaţie de 28 de milioane de locuitori şi devastată de trei decenii de războaie, înaintea retragerii celor aproximativ 51.000 de militari NATO până la sfârşitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS