Acasă Actualitate Profesorii nu au voie să dea liber elevilor în „Săptămâna Altfel“

Profesorii nu au voie să dea liber elevilor în „Săptămâna Altfel“

-

În perioada 7- 11 aprilie, în unităţile de învăţământ preuniversitar se derulează „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. În acest interval au loc activităţi nonformale, propuse de cadrele didactice şi aprobate de Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi.
Potrivit legislaţiei elaborate de Ministerul Educaţiei în săptămâna „Şcoala Altfel“ se derulează activităţi gen ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică, competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului, mese rotunde, voluntariat, campanii antitutun, proiecte comunitare, schimburi de experiență şi chiar tabere ori şcoli de creaţie. „Pentru tabere şi excursii, profesorii trebuie să aibă avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj“, a precizat inspectorul şcolar general Georgică Bercea. Activităţile trebuie monitorizate de inspectorii şcolari. Prezenţa elevilor este obligatorie. În cazul în care lipsesc de la activităţile la care s-au înscris, elevii primesc absenţe în catalog, la rubrica purtare. De altfel, cadrele didactice nu au voie să trimită elevii acasă. „Este interzis să se dea liber elevilor. «Săptămâna Altfel» este înscrisă în calendarul de activităţi obligatorii“, a declarat inspectorul şcolar general. Activităţile derulate cu elevii în „Săptămâna Altfel“ se trec şi în condica şcolii. În plus, la aceste activităţi au dreptul să participe şi părinţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec După o perioadă dificilă pe plan sentimental şi financiar, aveţi un succes nesperat. Climatul general vă este favorabil. Vă recomandăm să...