11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocalnicii din Deveselu, aşteptati la cursuri gratuite de limba engleză

Localnicii din Deveselu, aşteptati la cursuri gratuite de limba engleză

Localnicii din Deveselu sunt asteptati sa participe, din luna aprilie, la cursuri de limba engleza, ce vor avea loc in comuna in urma unui parteneriat intre primaria localitatii si o firma care a organizat actiuni similare si in localitatea constanteana Mihail Kogalniceanu, potrivit primarului comunei Deveselu, Ion Aliman. Acesta a declarat vineri, pentru Agerpres, ca la cursuri pot participa persoane de orice varsta, scopul fiind acela ca localnicii sa aiba mai usor acces la locuri de munca ce ar putea fi create in baza militara.

„Vom incepe sa invatam limba engleza. Vor fi organizate cursuri gratuite si poate participa oricine, fie ca e copil sau varstnic, femeie sau barbat, pentru ca, astfel, cei care nu au un loc de munca vor avea o sansa in plus la angajare, poate chiar in baza militara, dar si pentru a putea sustine un minim dialog militarii americani”, a declarat Aliman.

El a mentionat ca luni va semna o conventie, aprobata saptamana aceasta de Consiliul Local, ce prevede ca administratia locala va pune la dispozitie un spatiu pentru desfasurarea cursurilor si va informa populatia despre derularea acestora, iar firma partenera va asigura formatorii. Acestia se vor deplasa saptamanal la Deveselu, pentru a sustine cursurile ce vor avea loc intr-un spatiu amenajat in cladirea caminului cultural.

„Dorinta noastra este ca in situatia in care toti localnicii vor dori sa stie sa vorbeasca limba engleza, toti sa aiba acces gratuit si cat mai usor la aceste cursuri. De aceea se si organizeaza in Deveselu, sa nu fie oamenii pusi pe drumuri. Interesul pentru cursuri este crescut, deja vin tinerii sa se intereseze cand incep. Vor fi create locuri de munca in baza militara pentru personal de intretinere spre exemplu si cunoasterea limbii engleze va fi un avantaj. Se va urmari mai ales invatarea unor termeni tehnici, despre specificul activitatilor pe care le-ar putea avea la un loc de munca in baza militara”, a afirmat Ion Aliman.

Printre cursantii din prima serie se vor afla si primarul Ion Aliman si cei 13 angajati ai Primariei Deveselu, in conditiile in care edilul, fost capitan de nava pe Dunare, cunoaste o singura limba straina, germana.

„Voi merge chiar la primul curs si nu voi lipsi pana cand nu voi fi multumit de nivelul cunostintelor acumulate. Ma voi inscrie la engleza incepatori. Vom merge de fapt in echipa, toti angajatii primariei”.

Aliman a adaugat ca, in urmatoarea perioada, angajatii primariei vor avea si o vestimentatie anume, sobra si eleganta, din dorinta de a aduce un plus de imagine localitatii.

Potrivit edilului de Deveselu, administratia locala, cu ajutorul cadrelor didactice, deruleaza o actiune de informare a localnicilor, in primul rand a elevilor, despre NATO, despre baza militara si despre viitoarea prezenta americana in localitate.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS