20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElisabeta Ponea nu se regăsește printre propunerile făcute pentru Parchet

Elisabeta Ponea nu se regăsește printre propunerile făcute pentru Parchet

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, la TVR 1, că procurorul Elisabeta Ponea nu se regăsește printre propunerile făcute nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet.
Precizarea vine în urma apariției în presă a unor informații potrivit cărora Elisabeta Ponea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și soția fostului șef al IPJ Mehedinți reținut în dosarul lui Adrian Duicu, a fost propusă în septembrie 2013 de ministrul justiției, Robert Cazanciuc, la șefia secției judiciare din DNA. „Nu am făcut o numire. Doamna Ponea a fost unul din zecile de magistrați care au fost la Ministerul Justiţiei în perioada în care încercam să găsim procurori adecvați pentru diversele funcții de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, având două mandate de procuror general la PCA Craiova în perioada 2006-2012. Deci un om cu foarte mare experiență, care teoretic poate să aspire la o funcție de conducere la nivelul Ministerul Public. Doamna Ponea nu se regăsește printre propunerile făcute de ministrul justiției nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja în momentul de față în funcții“, a afirmat Cazanciuc.
El a explicat că, având două mandate de procuror general la Craiova, Ponea își putea dori să obțină o funcție de conducere în „ultimul eșalon“ al Parchetului. „Dar nu am formulat o asemenea propunere“, a subliniat ministrul justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS