17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord opreşte producţia opt zile în mai şi nouă zile în iunie

Ford opreşte producţia opt zile în mai şi nouă zile în iunie

Opririle de producţie vor fi doar în secţia în care se asamblează vehiculele B-Max. Secţia de Motoare nu va fi afectată lunile viitoare.

Fabrica de Vehicule din cadrul Ford Craiova îşi va opri activitatea timp de opt zile în luna mai şi nouă zile în iunie, ca urmare a scăderii cererii de maşini B-Max pe piaţa europeană. Secţia de Motoare a uzinei craiovene nu este afectată de opririle temporare în cele două luni amintite. În schimb, în această lună vor fi şase zile fără producţie la Vehicule şi trei zile de opriri temporare la Motoare. Acestor zile libere li se adaugă cele aferente Sărbătorilor de Paşte, tot în luna aprilie. Vacanţa de Paşte a celor de la Ford ţine de pe 21 până pe 25 aprilie. În aprilie, angajaţii fabricii vor sta cel mai mult timp acasă, cumulat, mai întâi vinerile din lună, apoi săptămâna de vacanţă, după care urmează alte trei zile de şomaj tehnic, astfel încât fabrica de Vehicule va fi oprită de pe 18 aprilie până pe 4 mai, inclusiv.
„Deşi Ford B-Max rămâne unul dintre cele mai bine vândute modele din segmentul său, cererea la nivel european pentru monovolumele din clasa mică a scăzut. Ca urmare a acestui fapt, Ford România îşi reajustează volumele de producţie pentru modelul B-Max şi are în plan oprirea activităţii în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de opt zile în luna mai, respectiv nouă zile în luna iunie. În ceea ce priveşte secţia de producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în lunile mai şi iunie. Vom continua să monitorizăm situaţia şi să ne adaptăm volumele de producţie la cererea din piaţă“, a declarat Ana Timiş, manager de comunicare al Ford România.
Liderul sindical de la Ford, Ovidiu Cioroianu, spune că în lunile care vin, angajaţii de la Vehicule vor avea libere zilele de vineri din lună, ca şi până acum, plus ultimele săptămâni din lună. Angajaţii companiei care sunt afectaţi de şomajul tehnic vor primi 80% din salariul de bază, pentru perioada în care vor sta acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS