12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBal caritabil pentru ajutorarea Simonei Moanţă

Bal caritabil pentru ajutorarea Simonei Moanţă

Hotelul Meliss şi Fundaţia Gazeta de Sud organizează joi, 10 aprilie 2014, balul caritabil „O seară pentru tine, o şansă la viaţă pentru Simona!“. Toţi banii colectaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi craiovencei Simona Moanţă, în vârstă de 11 ani, căreia îi sunt necesari pentru o intervenţia chirurgicală de refacere a traheei.

În luna februarie a anului trecut, aflaţi în paginile Gazetei de Sud povestea Simonei Moanţă şi a tatălui ei, care luptă singur de zece ani pentru fetiţa diagnosticată cu stenoză de arteră pulmonară şi malformaţie cardiacă cianogenă. Copila a suferit nenumărate intervenţii chirurgicale de-a lungul anilor, toate realizate prin intermediul oamenilor de bine, care şi-au oferit sprijinul în urma apariţiilor mediatice. Ultima operaţie a avut loc anul trecut şi a fost posibilă doar cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor Gazetei de Sud! Mai este, însă, un pas extrem de important pentru ca Simona să ducă o viaţă absolut normală, să îşi îndeplinească visul de a cânta… Ea mai are nevoie de o intervenţie chirurgicală căci, în urma numeroaselor intubări, traheea şi laringele i-au fost grav afectate, astfel încât, în acest moment, traheea are diametrul de trei ori mai mic decât dimensiunea normală pentru vârsta ei.
„Sunt profund impresionat de gestul celor care iniţiază această campanie pentru copilul meu. Au fost 11 ani de luptă, ani în care Simona a învins de fiecare dată, a fost o luptă permanentă pentru supravieţuire, au fost zile când a fost ţinută în viaţă doar cu ajutorul aparatelor, fiind intubată şi ventilată mecanic. A reuşit să îşi revină de fiecare dată, să meargă la şcoală, la şedinţe de recuperare, a învăţat să respire pentru a duce o viaţă cât se poate de normală. Au existat mici piedici, pe care încercăm să le depăşim. Am înscris-o iniţial la Liceul de Artă din Craiova, deoarece visează să cânte, atât instrumental, cât şi vocal. Anul trecut, am decis să o transferăm la Şcoala nr. 18 «Sfântul Dumitru» din Craiova. Avea probleme grave de respiraţie, nu îşi mai poate coordona foarte bine mişcările. S-a integrat extraordinar, a dat peste un colectiv la fel de minunat ca acela de la Liceul de Artă, profesorii şi elevii o încurajează permanent să îşi urmeze visul. Cu ajutorul colegilor de clasă înregistrează negative şi cântă, însă face eforturi deosebite pentru a scoate fiecare sunet… A fost o minune că a trecut fără probleme şi peste operaţia pe cord, iar acum o nouă minune pare tot mai aproape de realizare: refacerea traheei. Nu vom uita nici măcar o secundă în viaţa noastră tot ceea ce dumneavoastră, oamenii cu suflet mare, aţi făcut pentru noi, faptul că ne-aţi transmis energia dumneavoastră pozitivă când ne aflam la un pas de cădere. Nu vom uita faptul că, în luna martie a acestui an, profesorii şi elevii Şcolii Generale nr. 18 «Sfântul Dumitru» susţinuţi de echipa masculină de baschet SCM U Craiova, dar şi de aproximativ 3.500 de craioveni, au participat la o primă campanie pentru strângerea de bani necesari intervenţiei chirurgicale“, a spus Sebastian Moanţă, tatăl fetei. În urma acelei campanii s-au strâns 10.000 de lei.
Reamintim cititorilor Gazetei de Sud că Simona locuieşte împreună cu tatăl şi bunica ei într-un apartament situat într-un bloc de nefamilişti.

Biletele pentru balul caritabil pot fi găsite la recepţia hotelului Meliss

Profund impresionaţi de cazul prezentat de Gazeta de Sud, reprezentanţii hotelului Meliss au decis ca, împreună cu Fundaţia Gazeta de Sud, să iniţieze o nouă campanie pentru Simona. Balul caritabil „O seară pentru tine, o şansă la viaţă pentru Simona!“ va avea loc pe 10 aprilie, cu începere de la ora 19.00. „Ştim că are nevoie de operaţie pentru refacerea traheei, din acest motiv am decis să organizăm un bal caritabil la care aşteptăm 150 de persoane. În acest fel ne dorim să strângem banii necesari intervenţiei. Preţul unui bilet va fi de 60 de lei, iar cei care doresc să contribuie la sprijinirea acestui caz umanitar vor avea parte de un program artistic susţinut de Feedback Band şi Dana Torop, de micuţii de la Palatul Copiilor din Craiova, Alla Cebotari, Dynamic Band, trupa de dans Shinning Stars, iar elevii de la Liceul de Artă «Marin Sorescu» din Craiova vor aduce creaţii proprii, picturi, lucrări de artă deosebite ce vor fi scoase la licitaţie. Vom încerca prin acţiunile noastre să sprijinim şi alţi copii aflaţi în dificultate“, a precizat Carmen Paralescu, managerul hotelului Meliss.

Cum puteţi participa la balul caritabil

Cei care doresc să participe la balul caritabil o pot face cumpărând un bilet de la recepţia hotelului Meliss. Pentru mai multe informaţii, puteţi suna la 0720880484 – Fundaţia Gazeta de Sud sau 0744432520 – hotel Meliss.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS