22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞantier cu animalele înăuntru la Zoo Craiova

Şantier cu animalele înăuntru la Zoo Craiova

Lucrările pentru reamenajarea grădinii zoologice din Craiova, care stau să înceapă, se vor desfăşura cu animalele înăuntru. Asta se va întâmpla pentru că nici o grădină zoologică din ţară nu a dat un răspuns pozitiv Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova în ceea ce priveşte cazarea temporară a acestor animale. Singura soluţie care a rămas este de a lucra cu animalele înăuntru, în condiţii de şantier.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au explicat că nu există altă opţiune. „Nu au găsit până la momentul acesta unde să le ducă. Acum, au venit (RAADPFL – n.r.) cu toate solicitările la noi, cu toate adresele trimise în ţară şi nu le dă nimeni nici un OK. Toată lumea are animale în grădina zoologică. Au găsit nişte soluţii din acestea, de provizorat, prin care să le ţină acolo. Au nişte etape ale programului de modernizare a grădinii zoologice şi merg pe compartimente, pe etape“, a explicat dr. Costică Retea, directorul adjunct şi purtătorul de cuvânt al DSVSA Dolj.
Animalele vor fi, aşadar, mutate dintr-o parte în alta pe măsură ce lucrările vor avansa, acestea fiind preconizate să dureze cinci luni. În ceea ce priveşte stadiul procedurilor pentru începerea lucrărilor, surse din cadrul municipalităţii au explicat că firma constructoare a depus, în cursul zilei de joi, 27 martie, actele necesare pentru obţinerea certificatului de urbanism, pe care urmează să-l ridice zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS