16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChile: Cel puțin 5 morți, în urma unui seism cu magnitudinea de 8,2 grade

Chile: Cel puțin 5 morți, în urma unui seism cu magnitudinea de 8,2 grade

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 8,2 grade, care a lovit marți seara coasta de nord a statului Chile generând local valuri seismice de peste doi metri înălțime, informează agerpres.ro.

Președinta chiliană Michelle Bachelet a decretat în nordul țării stare de catastrofă naturală, deși există încă puține informații cu privire la gradul distrugerilor provocate de cutremur.

‘Anunț cu tristețe moartea a cinci persoane — patru bărbați și o femeie — la Iquique și Alto Hospicio’, a afirmat  ministrul de interne chilian Rodrigo Penailillo, care a precizat că o parte dintre aceste persoane au decedat din cauza unor crize cardiace, iar alta a fost strivită sub dărâmături. 

În Chile, în unele locuri de pe coastă, înălțimea valurilor a depășit doi metri. Cea mai afectată de cutremur pare să fie regiunea Arica, unde potrivit presei locale s-au înregistrat alunecări de teren și perturbări în alimentarea cu energie electrică.

Șefa statului chilian și-a anulat toate acțiunile oficiale programate pentru miercuri în urma puternicului seism ce a zguduit nordul țării, relatează Ria Novosti. În prezent, potrivit presei chiliene, ea se află în palatul prezidențial La Moneda și monitorizează informațiile venite din zona sinistrată.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS