21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu i-a scris preşedintelui Camerei Deputaţilor, solicitând respingerea ordonanţei privind acciza la combustibil

Băsescu i-a scris preşedintelui Camerei Deputaţilor, solicitând respingerea ordonanţei privind acciza la combustibil

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis astăzi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare în care solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de şapte eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013, relatează Mediafax.ro. În scrisoarea trimisă, Băsescu arată că „această taxă este abuzivă şi profund nocivă pentru o mare parte a mediului economic şi populaţie”, iar „odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei privind compensarea parţială în cazul transportatorilor rutieri, această taxă devine şi discriminatorie”.

Şeful statului solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor să respingă „cât mai repede cu putinţă prevederile referitoare la acciza de şapte eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013, ordonanţă care în acest moment îşi produce efectele negative asupra populaţiei României şi mediului economic”. „Fac un apel la dumneavoastră ca, împreună cu parlamentarii majorităţii din arcul guvernamental, să puneţi interesul românilor mai presus de interesul baronilor locali”, se arată în scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele menţionează în scrisoarea transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor că, în şedinţa de ieri, plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor măsuri fiscale şi pentru modificarea unor acte normative, fapt care va conduce la o întârziere în ceea ce priveşte finalizarea procedurii legislative în legătură cu acest proiect de lege.

Şeful statului îi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor să respingă în forul legislativ ordonanţa de urgenţă şi să analizeze în dezbaterea parlamentară şi câteva alternative, pentru menţinerea României în parametrii de final de an agreaţi de România cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială în cel de-al treilea program economic preventiv semnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS