6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn singur abator autorizat în Mehedinţi pentru sacrificarea mieilor

Un singur abator autorizat în Mehedinţi pentru sacrificarea mieilor

Conform regulilor sanitar-veterinare impuse de Uniunea Europeană nu se va mai permite vânzarea mieilor în târguri.
Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi a înştiinţat toate primăriile din Mehedinţi cu privire la faptul că singurul spaţiu autorizat pentru sacrificarea mieilor de Paşte este abatorul din comuna Broşteni. Aflând însă despre această veste, o mare parte dintre ciobani au spus că îşi vor vinde mieii direct din curte pentru un preţ de cel mult nouă lei pentru un kilogram, iar cei care ţin să păstreze tradiţia şi să aibă pe masa de Paşte o friptură de miel vor avea de ales între hipermarketuri sau direct în gospodăria unui crescător de animale.
 „Anul acesta, sacrificarea mieilor se va face doar în unităţi autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar. Ne referim aici doar la abatoarele care sunt autorizate şi controlate de medicii sanitar-veterinari. În Mehedinţi, avem un singur abator, ne referim aici la toate speciile: taurine, porcine, caprine şi oi. Sperăm că vor fi oameni care vor duce mieii la abator pentru a fi sacrificaţi, dar tot ce se sacrifică în abator se comercializează doar prin unităţi autorizate, ne referim la supermarketuri, care sunt supuse controlului sanitar-veterinar“, a declarat Adriana Ganea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi.
„Nu mi se pare o decizie corectă. Adică este bine că este acolo un abator dotat, însă ar fi trebuit să se gândească şi la cei care nu au cu ce să se deplaseze până la Broşteni. De exemplu, eu mergeam la noi, la Severin, la târg cu o zi înainte de Paşti că nu aveam unde să îl ţin. Acum ce fac? Cum ajung eu la Broşteni? Sau care este interesul?“, se întreba o severineancă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS