10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţă solemnă la Parlament pentru marcarea a zece ani de la aderarea României la NATO

Şedinţă solemnă la Parlament pentru marcarea a zece ani de la aderarea României la NATO

Parlamentul se întruneşte astăzi în şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi a 65 de ani de existenţă a Alianţei Nord-Atlantice, informează Agerpres.ro. În deschiderea sesiunii solemne va fi intonat imnul de stat al României, după care se va păstra un minut de reculegere în memoria eroilor români care au căzut la datorie în teatrele de operaţiuni NATO.

La şedinţă au fost invitaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, foşti preşedinţi, premieri, miniştri de Externe şi miniştri ai Apărării Naţionale, foşti membri ai Delegaţiei parlamentare la AP NATO, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ambasadori ai ţărilor membre NATO şi UE acreditaţi la Bucureşti, ONG-uri din domeniu, reprezentanţi ai mediului academic, precum şi membri ai familiilor eroilor români care au căzut la datorie în teatrele de operaţiuni NATO.

La ora 13:30 va avea începe sesiunea solemnă a Camerelor Parlamentare, care va fi deschisă cu un scurt discurs al preşedintelui Senatului. Gabriel Vlase, şeful Delegaţiei parlamentare române la AP NATO şi vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO, va da citire „Declaraţiei Parlamentului României cu ocazia marcării a 10 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 65 de ani de existenţă a NATO”. „Apoi va fi câte un vorbitor de fiecare grup, maximum cinci minute, după care vorbeşte premierul şi în final preşedintele Românei”, declara aseară secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei.

Pe 29 martie 2004, România a depus, la Washington, instrumentul de ratificare a Protocolului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord. Depunerea instrumentului de ratificare a fost urmată de ceremonia arborării drapelului României în faţa Cartierului General al NATO din Bruxelles, organizată la 2 aprilie 2004, în marja reuniunii miniştrilor aliaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS