22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera Deputaţilor votează astăzi moţiunea simplă pe Sănătate

Camera Deputaţilor votează astăzi moţiunea simplă pe Sănătate

Deputaţii dau astăzi votul final pe moţiunea simplă „Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate”, iniţiată de Partidul Naţional Liberal (PNL), după ce ieri a avut loc dezbaterea pe această temă, informează Agerpres.ro. Iniţiatorii demersului i-au cerut ministrului Sănătăţii şi premierului respectarea angajamentului politic şi introducerea noii liste de medicamente compensate, fapt care, potrivit lor, va determina o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor şi o reducere a costurilor îngrijirilor de sănătate, prin perioade mai scurte de spitalizare, o refacere mai rapidă şi implicit o reintegrare mai uşoară în familie şi la locul de muncă.

Liderul deputaţilor Partidului Democrat Liberal (PDL), Tinel Gheorghe, a anunţat ieri că grupul său va susţine moţiunea. Din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), deputatul Cseke Attila a spus un ministru al Sănătăţii este criticat în orice ţară, pentru că este un domeniu delicat. Deputatul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) Tudor Ciuhodaru a declarat la dezbateri că grupul din care face parte nu va vota moţiunea, poziţie adoptată şi de parlamentarii Partidului Social-Democrat (PSD), conform anunţului făcut de deputatul Mihai Sturzu. Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, cel care a prezentat moţiunea, a spus că este un lucru bun faptul că textul a suscitat dezbatere, dar şi-ar fi dorit să nu să se aducă atacuri la persoană.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vizat de liberali prin acest demers, a apreciat că Eugen Nicolăescu trebuia să depună moţiunea simplă contra sa şi că e aberant să depună o moţiune la trei săptămâni după plecarea de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS