11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlţi elevi din competiţia „Cea mai bună idee de afaceri“

Alţi elevi din competiţia „Cea mai bună idee de afaceri“

Elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova participă în competiţia liceenilor cu idei de business cu două firme virtuale: o societate de creştere a lipitorilor în scopuri medicinale, iar altă firmă îşi propune să cultive salcie energetică.

Elevii de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, care participă la concursul „Cea mai bună idee de afaceri“, au luat parte la emisunea „Economia Sudului“. Ambele echipe de elevi care s-au calificat în finala ce va avea loc în prima parte a lunii mai ne-au vizitat la redacţie. Elevii Bianca Moada, Teodora Mazilu, Adriana Miu, Teodora Dănciulescu, Alina Adam şi Alin Gogoaşe au venit în redacţia GdS însoţiţi de profesoara care i-a coordonat pe parcursul elaborării planurilor de afaceri, Mariana Iliuţă. Câte un reprezentant de la fiecare echipă a prezentat afacerea cu care au intrat în competiţia „Cea mai bună idee de afaceri“.

O crescătorie de lipitori

Una dintre echipe intenţionează să creeze un business cu o crescătorie de lipitori, fiind doar două astfel de firme în România, dar nici una în Oltenia. Elevii s-au documentat, şi-au făcut planuri de afaceri şi au încropit un business virtual, în care au luat în calcul toate detaliile. Pornind de la calităţile lipitorilor care se folosesc pentru tratarea unor boli diverse (cardiovasculare, respiratorii, boli ale urechii şi nasului), dar mai ales pentru terapia trombozelor şi a cheagurilor de sânge, elevii au ajuns la un business virtual, care ar presupune crearea a 15 locuri de muncă şi la livrarea lipitorilor peste hotare, în industria farmaceutică.

O plantaţie de salcie energetică

Doar două firme din ţară cultivă salcia energetică – materie primă pentru celuloză, pentru industria farmaceutică (ajută la fabricarea aspirinei), pentru alcoolul metilic, dar se foloseşte şi în industria mobilei etc.
Şi această firmă ar crea tot 15 locuri de muncă, iar avantajul businessului ar fi acela că salcia poate fi exploatată timp de 30 de ani. Şi a doua echipă intenţionează să exporte virtual producţia obţinută. Emisiunea în care copiii povestesc care ar fi avantajele afacerii lor virtuale poate fi urmărită pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS