13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRedresarea economică nu aduce după sine crearea de noi locuri de muncă

Redresarea economică nu aduce după sine crearea de noi locuri de muncă

Potrivit Buletinului trimestrial privind ocuparea forței de munca si situația sociala în UE, recenta redresare economică nu a reușit încă să se concretizeze în crearea de noi locuri de muncă. În plus, analiza datelor indică o creștere preconizată a nivelului de sărăcie. În același timp, se înregistrează o ușoară îmbunătățire a eficacității cheltuielilor efectuate cu protecția socială, chiar dacă impactul ei rămâne redus.
Dificultățile financiare cu care se confruntă gospodăriile individuale sunt în creștere, cele mai afectate fiind cele cu venituri mici (unde 10% dintre adulți trebuie să se îndatoreze, iar 15% să își folosească economiile pentru a putea să acopere cheltuielile zilnice). Rata șomajului este încă la niveluri record, cu 10,8% (respectiv, 26 milioane de persoane) din populația activă din UE fiind în căutarea unui loc de muncă.  
Ca măsuri de contracarare a situației, Comisia Europeană a propus pachetul privind investițiile sociale (axat pe investițiile în educație și protecția copiilor, în incluziunea activă, în sănătate și îngrijirea pe termen lung, în problemele legate de persoanele fără adăpost, precum și în inovarea politicii sociale) și garanția pentru tineret (concentrată pe crearea condițiilor ca tinerii să își poată găsi un loc de muncă potrivit educației, competențelor și experienței lor, sau pentru ca ei să poată beneficia de educația, competențele și experiența necesare pentru găsirea unui loc de muncă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS