14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn România sunt necesare eforturi suplimentare în vederea realizării obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere

În România sunt necesare eforturi suplimentare în vederea realizării obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere

Comisia Europeană a realizat un raport privind siguranţa rutieră, iar conform datelor preliminare pentru 2013, rata deceselor rutiere a scăzut în România cu 9% în 2013 comparativ cu 2012 (față de media europeană de 8%). Însă sunt necesare în continuare eforturi pentru reducerea numărului lor, deoarece acesta este aproape dublu față de media europeană (92 de cazuri / 1 mil. loc în România, comparativ cu în medie 52 de astfel de cazuri la nivel de UE).   
Din păcate, România este statul membru UE în care s-au înregistrat cele mai multe decese rutiere în 2013 (ea fiind urmată de Polonia și Luxemburg, fiecare cu 87 de cazuri), la polul opus situându-se Suedia și Marea Britanie (cu 28 și respectiv 29 de cazuri). Marea majoritate a cazurilor înregistrate în România (peste 60%) au avut loc în mediul urban.
UE a stabilit un plan de acțiune în domeniul siguranței rutiere pentru perioada 2011-2020, plan axat pe îmbunătățirea, în același timp, a infrastructurii rutiere, vehiculelor și, nu în ultimul rând, a comportamentului participanților la trafic. În cadrul acestuia, se publică în fiecare an date statistice privind evoluția principalilor indicatori referitori la siguranța rutieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS