28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024

Ia te uită!

X-Men: Ultima înfruntare

Distribuţia: Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry
Regia: Brett Ratner
SF de acţiune – 2006

X-Men: The Last Stand – Ultima Înfruntare explorează subiecte extrem de actuale în lumea contemporană, ridicând probleme de genul: este o dovadă de laşitate să renunţi la unicitate pentru a te conforma societăţii şi a evita astfel prigoana? Este dreptul personal de a alege inalienabil? Faptul de a avea puteri excepţionale este o binecuvântare sau, dimpotrivă, un blestem?
Descoperirea unei aşa-zise „cure“ pentru mutanţi declanşează o întreagă polemică pe tema alienării şi îl incită pe Magneto să iasă din ascunzătoare, să-şi adune armata şi să iniţieze o revoluţie a mutanţilor de dimensiuni fără precedent. El este decis să elimine orice individ – mutant sau om – care susţine ideea aplicării curei.
Unul dintre noile personaje care apar acum este Beast, un genetician de excepţie care, în urma unui experiment făcut pe propria persoană, a dezvoltat o mutaţie datorită căreia corpul i se acoperă de blană albastră şi dobândeşte o agilitate supraumană. McCoy este un genetician renumit, secretarul Ministerului pentru Problemele Mutanţilor din cadrul Cabinetului Statelor Unite.
Alt personaj nou este Angel. Tatăl lui Angel, miliardarul Warren Worthington II, nu poate accepta faptul că fiul său este mutant – Angel poate zbura, datorită aripilor sale de cinci metri anvergură – şi, prin urmare, este printre susţinătorii şi promotorii „curei“.
Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 7,6.
20.30 – Pro TV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS