15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii s-au bătut pe tigăi la deschiderea Media Galaxy

Craiovenii s-au bătut pe tigăi la deschiderea Media Galaxy

http://www.youtube.com/watch?v=IWbpbX3gBfY

\n

Aproximativ 500 de persoane s-au călcat în picioare, vineri dimineaţă, la deschiderea magazinului Media Galaxy din Craiova. Aparatele de aer condiţionat şi smartphone-urile la oferte s-au epuizat în 15 minute. Cei prezenţi cumpărau tigăi cu braţul, că doar erau la „megaofertă“. Într-o jumătate de oră, cozile de la casele de marcat s-au întins pe câteva zeci de metri.

Sute de persoane au dat năvală, vineri dimineaţă, la deschiderea magazinului Media Galaxy, din incinta Electroputere Parc. Deşi deschiderea oficială a fost anunţată pentru ora 10.00, câteva sute de persoane se aflau la rând înainte de acea oră. În momentul în care uşile s-au deschis, oamenii au dat năvală înăuntru, alergând şi împingându-se.

Goana după tigăi ieftine

Foarte mulţi dintre cei care intrau în magazin se propteau în coşurile cu tigăi ieftine, aşezate strategic de organizatori foarte aproape de intrarea în magazin, pentru a atrage privirile clienţilor. Deşi erau nişte tigăi mici, cu diametrul de 20 de centimetri în partea de sus, craiovenii cumpărau câte patru-cinci bucăţi. O tânără spunea că ia tigăi şi pentru sora sa, alta că le ia pentru restaurant. Zeci de persoane plecau cu braţele pline de tigăi la 29 de lei bucata. Un bărbat îşi suna soţia să o întrebe câte tigăi îi cumpără, că e „megaofertă“.
„Am venit din întâmplare astăzi de dimineaţă. Mi-am luat un televizor în rate“, a spus Gabriela Şerbănescu. Femeia avea şi două tigăi aşezate pe cutia Smart TV-ului, dar a precizat că doar una îi aparţinea, iar cealaltă era pentru o cunoştinţă. Un domn care butona de zor la telefonul mobil stătea cu câteva tigăi în mână. La întrebarea noastră ce face cu două tigăi, omul răspunde oarecum sictirit: „Nu am două. Am chiar trei tigăi. Uite!“.

„Am luat două televizoare şi cinci tablete“

Tinerii s-au înghesuit la electronice, foarte căutate fiind televizoarele, dar şi gadget-urile de ultimă tehnologie. „Am venit la cumpărături. Am luat două televizoare şi cinci tablete“, a spus Florin Chiliman, care aştepta pe culoarele magazinului.
Alţi vizitatori reclamau aglomeraţia, deşi au fost primii intraţi în magazin, în primele minute de la deschidere. „E cam mare aglomeraţia. Lumea se vaită că nu are bani, dar se cumpără destul de multe. Poate le foloseşte, poate nu le foloseşte. Am văzut o persoană cu zece tigăi. Ce or face cu ele nu ştiu. Noi am venit să ne plimbăm, să studiem piaţa şi să vedem reducerile. Am constatat că multe sunt baubauri“, a spus Marinescu, un vizitator.

Aparatele de aer condiţionat şi smartphone-urile s-au epuizat primele

Pe lângă succesul nemaipomenit al tigăilor de 29 de lei, craiovenii aflaţi vineri la deschiderea Media Galaxy au epuizat stocurile de aparate de aer condiţionat şi de telefoane smart, care erau cu reduceri. De asemenea, tabletele de ultimă generaţie la preţuri reduse s-au vândut ca pâinea caldă. O tabletă de firmă (4G) costa 399 de lei, iar un aparat de aer condiţionat produs de o firmă fără ştaif era în promoţie, la un preţ de 700 de lei. Reduceri semnificative au fost şi la plasme, şi televizoare LED, de la câteva sute de lei, la 1.800 de lei. Stocurile puse la dispoziţie cu acele reduceri semnificative au fost foarte mici, respectiv de 20, 50 sau 100 de bucăţi.

S-au format cozi la casele de marcat

În câteva minute de la deschidere, s-au format cozi imense la casele de marcat. Peste 100 de persoane aşteptau la singura casă unde era acceptată plata cu cardul şi unde se puteau face cumpărăturile în rate. Coada se întinsese pe câteva zeci de metri, până în mijlocul magazinului Media Galaxy. Cu toate că veniseră chiar la ora deschiderii magazinului, când se ştie că e aglomeraţie, cei care stăteau la coadă erau nemulţumiţi de numărul mic de case de marcat. „Nu se poate să stăm atâta timp la coadă la casa de marcat. Am venit aici ca să le dăm nişte bani. Trebuia să fie deschise mai multe case“, a spus o doamnă care îşi păzea cele două aparate de aer condiţionat pe care le cumpărase.
Un bărbat care stătea de ceva vreme la rândul imens către casa de marcat făcea haz de necaz. El a găsit şi altă întrebuinţare multcăutatelor tigăi. „Am venit gură-cască. Aici e ca la români. Unde e multă lume, hai şi noi! Deocamdată nu mi-am cumpărat nimic, dar sunt cu un cumnat care îşi ia un LG Smart Tv. Fericirea lui! Eu îl ajut cu maşina, dar şi cu finanţarea, că suntem şi noi neamuri… Am văzut şi tigăi, dar tigăile au mai multe întrebuinţări. Una ar fi de disciplinare: o folosesc doamnele când se supără pe domni“, a spus, râzând, Marian Ion, din Craiova.
Despre cozile formate la casele de marcat, conducerea magazinului a precizat: Nici dacă aveam 15 case de marcat nu făceam faţă astăzi. Încercăm să satisfacem cât mai bine nevoile clienţilor“.

Baschetbalistul Ionuţ Drăguşin a cumpărat produse de 25.000 de lei

Prin mulţime se vedea şi baschetbalistul Ionuţ Drăguşin, cel mai înalt jucător din România. El a participat cu o seară înainte la deschiderea VIP a magazinului, iar vineri dimineaţă venise să îşi achite produsele. Pivotul echipei locale de baschet SCM U Craiova a investit în gadget-uri peste 25.000 de lei şi a cumpărat televizoare LED cu diagonală mare, dar şi mai mică. Întrebat ce preferă, tehnologia sau baschetul, Drăguşin a precizat: „Sportul este mai tare, iar tehnologia – după sport“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS