15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, în cursa pentru „Cel mai bun oraș de vizitat 2014”

Craiova, în cursa pentru „Cel mai bun oraș de vizitat 2014”

Oraşul Craiova este înscris în competiție internațională “Best City to Visit Travel Tournament 2014 (Cel mai bun oraș de vizitat 2014)“ organizată de bloggerul american de origine turcă Anil Polat, pe blogul lui de călătorii, foxnomad.com. Competiţia se află la cea de-a șasea ediție.
Pe blogul lui Anil, sunt înscrise în comepetiţie oraşe din întreaga lume. Cititorii bloggerului aleg câte un oraș, iar după un tur preliminar rămân în competiție 64 de orașe din toată lumea, care intră în concurs două câte două. În urma voturilor cititorilor lui Anil și ale susținătorilor orașelor propuse, o parte dintre acestea ajung în etapele superioare ale competiției.  La startul ediției din acest an s-au prezentat nu mai puțin de 8 orașe românești, patru dintre acestea întâlnindu-se în semifinale: Craiova cu Cluj-Napoca și Alba Iulia cu Sibiu.
Craiova a ajuns în semifinale şi are nevoie de voturi pentru a ajunge în finală.
Orașul care câștigă competiția este vizitat pe parcursul acelui an de Anil Polat, beneficiind astfel de promovare și expunere internațională pe blogul acestuia. Orașele câștigătoare din edițiile precedente: 2009 – Sydney (Australia), 2010 – Zermatt (Elveția), 2011 – Porto (Portugalia), 2012 – Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), 2013 – Sibiu.
Semifinalele se încheie luni, 31 martie, la ora 1:00, iar până atunci se poate vota Craiova la acest link: http://foxnomad.com/2014/03/25/best-city-visit-travel-tournament-2014-final-four/.


Editor: Ionuț Nica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS