20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA și UE vor liberalizarea regimului de vize pentru toate statele membre cât mai curând posibil

SUA și UE vor liberalizarea regimului de vize pentru toate statele membre cât mai curând posibil

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană doresc liberalizarea regimului de vize pentru toate statele membre ale UE cât mai curând posibil, se arată într-o declarație comună emisă miercuri la sfârșitul summitului UE-SUA de la Bruxelles, informează Hina, citată de agerpres.ro.

„Reafirmăm angajamentul nostru de a încheia acordurile privind călătoriile fără viză între Statele Unite și toate statele membre ale UE cât mai curând posibil și în conformitate cu legislația națională”, se menționează în declarație.

Cetățenii din majoritatea statelor membre ale UE pot intra pe teritoriul Statelor Unite fără viză, cu excepția celor din Croația, Cipru, Polonia, Bulgaria și România.

Declarația comună a fost transmisă în timpul primei vizite a președintelui american Barack Obama la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și cu cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS