30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateROMATSA a trimis PÎCCJ transcrierile convorbirilor purtate de angajați în cazul accidentului din Apuseni

ROMATSA a trimis PÎCCJ transcrierile convorbirilor purtate de angajați în cazul accidentului din Apuseni

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ)  transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii, în timpul zborului aeronavei care s-a prăbuşit la 20 ianuarie în Munţii Apuseni, potrivit B1TV.

Pe lângă transcrierea convorbirilor, procurorii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au mai cerut de la ROMATSA şi documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului.

Ancheratorii au solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale fișele de caz referitoare la accidentul aviatic și procedura urmară de operatorii serviciului 112, de la sesizare până la închiderea cazului.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS