30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObama: SUA sunt pregătite să adopte sancţiuni suplimentare în urma anexării Crimeei

Obama: SUA sunt pregătite să adopte sancţiuni suplimentare în urma anexării Crimeei

Statele Unite sunt pregătite să adopte sancţiuni suplimentare în urma anexării Crimeei de către Rusia, a declarat luni preşedintele Barack Obama, care a apreciat că o soluţie diplomatică este posibilă în continuare. Preşedintele rus Vladimir Putin se va exprima marţi în faţa Parlamentului rus în privinţa Crimeei, potrivit Mediafax.

Obama a declarat – în sala presei de la Casa Albă, la o zi după referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia şi la scurt timp după ce Washingtonul şi Uniunea Euroeană (UE) au anunţat sancţiuni ţintite vizând oficiali ruşi şi proruşi din Ucraina – că „noi provocări nu vor face decât să izoleze şi mai mult Rusia şi să-i diminueze statutul în lume”.

Ucraina şi-a rechemat luni ambasadorul de la Moscova, în urma referendumului organizat duminică în peninsula separatistă Crimeea care a aprobat alipirea acesteia la Rusia, transmite AFP.
„Ţinând cont de situaţia cu privire la Crimeea şi de necesitatea de a discuta anumite aspecte internaţionale ale crizei, Ucraina îşi recheamă pentru consultări ambasadorul în Rusia, Volodimir Elcenko”, a anunţat Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.

Uniunea Europeană (UE) a adoptat luni sancţiuni împotriva a 21 de persoane considerate responsabile de anexarea Crimeei de către Rusia, a anunţat ministrul lituanian de Externe, relatează AFP.

Miniştrii europeni de Externe „tocmai au decis sancţiuni – restricţii de călătorie şi blocarea averilor – vizând 21 de oficiali ucraineni şi ruşi”, a scris Linas Linkevicius, într-un mesaj postat pe Twitter.

Surse diplomatice au declarat că sancţiunile vizează 13 oficiali ruşi şi opt ucraineni proruşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS