13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendumul din Crimeea s-a încheiat cu un rezultat larg în favoarea anexării la Rusia

Referendumul din Crimeea s-a încheiat cu un rezultat larg în favoarea anexării la Rusia

Referendumul din Crimeea cu privire la viitorul regiunii s-a încheiat duminică seara cu aproximativ 93% voturi în favoarea anexării la Rusia, conform unui sondaj realizat la ieșirea de la urne de Institutul pentru cercetări politice și sociale din Crimeea, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Locuitorii din Crimeea au trebuit să aleagă între reunificarea cu Rusia a acestei republici autonome ucrainene și o autonomie extinsă în Ucraina. Potrivit datelor date publicității de canalul rus Rossia 24, doar 7 % din electorat a votat pentru a doua opțiune, cea de a rămâne în cadrul Ucrainei cu o largă autonomie, scrie EFE.

După încheierea votului, comisia electorală a raportat că rata de participare a fost mai mare de 80% din cele 1,5 milioane de persoane cu drept de vot. În Sevastopol, unde se află baza flotei ruse din Marea Neagră, și cu un statut special, participarea a fost de 85 %.

Statele Unite, Uniunea Europeană și cea mai mare parte a comunității internaționale au declarat că nu vor recunoaște rezultatele referendumului separatist și că susțin menținerea integrității teritoriale a Ucrainei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS