17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI: „Achizițiile intracomunitare cu produse din carne alterată aduc atingere securității naționale“

SRI: „Achizițiile intracomunitare cu produse din carne alterată aduc atingere securității naționale“

Achizițiile intracomunitare cu produse din carne alterată aduc atingere securității naționale, instrumentarea dosarului întocmit de procurorii DIICOT fiind sprijinită de Serviciul Român de Informații, care a inițiat acțiunea de combatere a fenomenului infracțional încă de la începutul anului trecut, a declarat pentru
Agerpres, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI. „Acest caz este inițiat de SRI încă de la începutul anului 2013 și se înscrie în seria eforturilor Serviciului pentru combaterea evaziunii fiscale ce afectează implicit bugetul consolidat al statului român. Este evident faptul că este vorba despre o chestiune de securitate națională axată pe zona de securitate economică și amenințări transfrontaliere“, a declarat, ieri, pentru Agerpres, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.
El a mai spus că, în baza unor date și informații, SRI a sesizat organele de aplicare a legii, în speță DIICOT, acordând sprijin în instrumentarea dosarului.
Sava a mai spus că rețeaua este complexă, având exponenți și pe palierul extern.
„Este vorba despre o rețea de crimă organizată specializată în activități de fraudă fiscală de mare amploare, axată pe achiziții intracomunitare cu produse din carne. Indivizii aveau exponenți și pe palierul extern“, a completat Sorin Sava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS