9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJohn Kerry: SUA şi comunitatea internaţională nu vor recunoaşte rezultatul referendumului din Crimeea

John Kerry: SUA şi comunitatea internaţională nu vor recunoaşte rezultatul referendumului din Crimeea

Secretarul de Stat american John Kerry şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au avut o întâlnire care s-a sfârşit fără rezultate, oficialul american anunţând că Rusia va suporta noi sancţiuni dacă nu anulează referendumul din Crimeea, care va avea loc duminică, informează realitatea.net. „Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus clar că preşedintele Vladimir Putin nu este pregătit să ia decizii privind Ucraina decât după referendumul de duminică”, a declarat Kerry. „Washingtonul consideră că referendumul din Crimeea este lipsit de legitimitate. Statele Unite ale Americii (SUA) şi comunitatea internaţională nu vor recunoaşte rezultatul”, a insistat Kerry după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu şeful diplomaţiei ruse.

La rândul său, Lavrov a declarat că SUA şi Rusia „nu au o viziune comună” în privinţa situaţiei din Ucraina, subliniind că Rusia va respecta „voinţa locuitorilor din Crimeea”.

Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia, iar Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista „consecinţe” dacă această cale va eşua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS