18.7 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate"15 martie - Zi de bine" în Slatina

„15 martie – Zi de bine” în Slatina

Asociaţia studenţească AMiCUS  organizează sâmbătă, 15 martie, în municipiul Slatina proiectul intitulat ”Zi de bine”.  Un număr de 150 de tineri liceeni şi studenţi, organizează 16 activităţi educativ-recreative şi socio-umanitare în zona pietonală a bulevardului A.I. Cuza, între ”Fântâna Sperantei” si Magazinul „Oltul”, precum si pe Esplanadă, între orele 10,00-17,00.

Proiectul urmăreşte prevenirea comportamentelor de risc în rândul copiilor, adolescenţilor şi tinerilor prin implicarea acestora în proiecte sociale alături de adulţi cu valori morale bine determinate. De asemenea, se urmăreşte iniţierea şi cultivarea unei atitudini pozitive faţă de valorile moral-civice care ajută societatea să prospere şi să fie mai sigură.

Dintre activităţile care vor fi desfăşurate amintim: Mini Expo Sănătate, Roagă-te pentru oraşul tău, Oferă o încurajare, Teatru de păpuşi, Concert în aer liber, Un sandwich pentru oamenii străzii, Pay it forward, Flash mob, Mesaj de bine, Declaraţia de independenţă, Ai grijă să nu te murdăreşti, Bulevardul valorilor, Mesaje de responsabilitate civică, Vizite la instituţii sociale.
Toate aceste acţiuni ale proiectului să aibă un impact pozitiv asupra celor ce vor beneficia de ele, oferind posibilitatea de participare la o viaţă socială şi civică mai bună.

Proiectul este unul de anvergură internaţională şi se aşteaptă implicarea a peste 8 milioane de tineri voluntari pe întreg mapamondul. În municipiul Slatina proiectul se va desfăşura în colaborare cu „Asociaţia pentru Sănătate Educaţie şi Familie” şi Asociaţia „Exploratori pentru viitor”.    
O detaliere a activitătilor desfăsurate în cadrul proiectului „Zi de bine” se găseste în anexa atasată acestui comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS