34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Olt, pichetată de sindicaliştii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA

Prefectura Olt, pichetată de sindicaliştii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA

Pe platoul din faţa sediului Prefecturii Olt din Slatina vor avea loc, timp de trei zile, acţiuni zilnice de pichetare din partea sindicaliştilor Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA – Filiala Olt. Potrivit adevarul.ro, acţiunile de protest vor avea loc de azi până vineri, între orele 16.00-18.00, fiind aşteptaţi să participe în jur de 1.000 de persoane.

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA-Olt, Constantin Boerescu, a precizat că, în prima zi a pichetării, respectiv miercuri – 12 martie, o parte dintre sindicaliştii ALRO Slatina vor protesta şi în Bucureşti, nicăieri altundeva decât în faţa Curţii Constituţionale, for unde se află blocată pentru deliberare Legea nr. 220/2008 privind energia regenerabilă. De altfel, axesta este principalul motiv al mişcărilor de protest menţionate.

“Organizăm aceste pichetări pe un singur motiv cât se poate de serios: Legea 220/2008 privind energia regenerabilă, ce prevede reducerea numărului certificatelor verzi, un act normativ adoptat de legislativ, dar contestat de preşedintele Băsescu şi care se află la Curtea Constituţională în prezent, aceasta urmând să se pronunţe asupra legalităţii sale. Aşteptăm aproape 1.000 de sindicalişti la pichetarea din faţa sediului Prefecturii Olt, acţiune ce va avea loc, zilnic, în ultimele trei zile ale acestei săptămâni, respectiv de miercuri până vineri inclusiv”, a declarat Boerescu.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS