16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: România şi Bulgaria, perfect pregătite pentru Spaţiul Schengen

Ponta: România şi Bulgaria, perfect pregătite pentru Spaţiul Schengen

Premierul român Victor Ponta, aflat la Ruse pentru a participa la o şedinţă de guvern comună româno-bulgară, a afirmat astăzi că România şi Bulgaria sunt „perfect pregătite” pentru a intra în Spaţiul Schengen, informează Agerpres.ro. „Vrem să respectăm standardele care ţin de statul de drept, de o justiţie independentă şi eficace şi implicit asta să însemne o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, inclusiv o decizie rapidă anul acesta referitoare cel puţin la aeroporturi şi frontiere maritime şi cât mai curând şi la frontierele terestre, pentru că Bulgaria şi România (…) sunt perfect pregătite de a fi membre în spaţiul Schengen”, a spus Ponta, la Ruse, la finalul şedinţei de guvern comune dintre Executivele român şi bulgar.

Premierul român a precizat că cele două părţi au discutat inclusiv despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi implicaţia sa asupra aderării la Schengen. „În primul rând am exprimat poziţia noastră comună, de satisfacţie faţă de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent şi anume o propunere pentru un sistem standard de valori în justiţie şi privind statul de drept, aplicabil tuturor celor 28 de ţări ale Uniunii Europene. România şi Bulgaria nu mai trebuie să fie tratate mereu separat, suntem membri cu drepturi depline ai UE”, a arătat premierul român.

Totodată, acesta a spus că atât România, cât şi Bulgaria susţin „cu toată convingerea” integrarea europeană a Moldovei, a Georgiei şi militează pentru o soluţie „paşnică, democratică, constituţională şi în spiritul dreptului internaţional” în ceea ce priveşte criza din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS