11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateValer Dellakeza şi Romaniţa Ionescu, nominalizaţi la UNITER

Valer Dellakeza şi Romaniţa Ionescu, nominalizaţi la UNITER

\n

Actorii Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, Romaniţa Ionescu şi Valer Dellakeza, au fost nominalizaţi la Gala Premiilor UNITER 2014, la categoriile „Cea mai bună actriţă în rol secundar“ şi „Cel mai bun actor în rol secundar“. Romaniţa Ionescu a fost nominalizată pentru rolul, „Mara, Mama Marei, Psiholog şi Prezentator TV“ din spectacolul „Profu’ de religie“ de Mihaela Michailov în regia lui Bobi Pricop, iar Valer Dellakeza pentru rolul „Tót“ din spectacolul „Familia Tót“ de Örkeny István, în regia lui Bocsárdi Laszló.
„Nu mi-a trecut prin cap că aş putea fi vreodată nominalizată la UNITER şi nici nu îmi amintesc să îmi fi dorit acest lucru, cel puţin la modul conştient. Dar acum, a doua zi după veste, această nominalizare înseamnă, în primul rând, un premiu dat spectacolului «Profu’ de religie» şi întregii echipe care a lucrat la el. Ne aparţine tuturor şi consider că e numai o întâmplare faptul că această nominalizare poartă numele meu. În egală măsură o merită şi colegii mei Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoş Măceşanu, Marian Politic, i se cuvine autoarei piesei, Mihaela Michailov, dar cel mai mult dintre noi toţi cred că o merită regizorul şi scenograful spectacolului, Bobi Pricop. Şi nădăjduiesc ca această nominalizare să mai însemne ceva, pe viitor: un motiv în plus pentru public să vină să vadă spectacolul“, a declarat actriţa Naţionalului craiovean, Romaniţa Ionescu.
Pe de altă parte, actorul Valer Dellakeza a mai fost distins de două ori de UNITER. În aprilie 2000, el a primit Premiul pentru cel mai bun actor al stagiunii 1999-2000, pentru rolul Truffaldino din piesa „Slugă la doi stăpâni“, iar în 2012 a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Premiile UNITER vor fi acordate pe 28 aprilie, la Târgu Mureș.
„În primul rând, mă bucur pentru că anii adunaţi în vârsta mea mă întineresc. Şi când spun asta mă gândesc la faptul că, iată, sunt căutat, distribuit, joc. Să urci pe scena UNITER nu e la îndemâna oricui. Este, în primul rând, meritul meu că încă mai pot să mă înţeleg cu cei tineri şi în al doilea rând pentru că cei tineri mă vor lângă ei“, a declarat Valer Dellakeza pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS