31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgeş: Mii de persoane au participat la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia

Argeş: Mii de persoane au participat la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia

Câteva mii de oameni au participat astăzi la acţiunea de protest organizată de Sindicatul Automobile Dacia în localitatea argeşeană Mioveni, informează Ştirile TVR. Potrivit organizatorilor, în Piaţa Centrală a oraşului s-au aflat aproape 10.000 de persoane, atât angajaţi de la Dacia şi societăţile furnizoare, cât şi reprezentanţi ai unor sindicate afiliate Blocului Naţional Sindical (BNS). Protestatarii au scandat „Unitate!”, „Jos Guvernul!” şi „Jos Băsescu!”. „De ce ‘Jos Guvernul’? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piaţă să le spunem să facă autostrada Sibiu-Piteşti, care este punctul de legătură între Viena şi Constanţa. (…) De ce ‘Jos Băsescu’? Pentru că a transformat salariaţii în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României”, a susţinut liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, citat de Agerpres.

Viceliderul Ion Iordache a făcut apel la unitate sindicală. El atras atenţia asupra riscului ca investitorii puternici să plece din România dacă nu se rezolvă urgent problemele legate de infrastructura de transport şi a anunţat că, dacă săptămâna viitoare nu vor începe discuţii pe tema autostrăzii Piteşti-Sibiu, Sindicatul Automobile Dacia va continua protestele. „Avem şi alte posibilităţi de protest, nu numai acestea. Dar cel mai la îndemână este forma aceasta de manifestare, în Piteşti vom fi mai mulţi, putem să mergem spre Bucureşti. Sunt multe posibilităţi de manifestare pentru cetăţenii României”, a avertizat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anunţat noi proteste de stradă pentru următoarele luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS