16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoţul „voiajor“ de la Inspecţia Socială, condamnat definitiv

Hoţul „voiajor“ de la Inspecţia Socială, condamnat definitiv

Poliţiştii de la Secţia 1 erau sesizaţi în după-amiaza zilei de 9 aprilie 2013 despre faptul că mai mulţi angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, instituţie care coordonează fondurile destinate programelor sociale, au fost jefuiţi chiar în sediul instituţiei unde lucrau, situat pe strada Unirii din Craiova.
Oamenii legii au stabilit că hoţul a fost Florin Zaharia, de 46 de ani, din Craiova, bărbatul fiind prins la începutul lunii iunie în Ploieşti şi adus la Craiova, unde a fost arestat preventiv.
În iulie 2013, procurorii au dispus trimiterea în judecată a craioveanului pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, dar şi tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni frauduloase cu carduri de credit. Asta, pentru că a încercat să scoată bani de pe cardurile găsite în portofelele angajaţilor AJPIS Dolj.
La sfârşitul lunii octombrie 2013, Zaharia a fost condamnat de Judecătoria Craiova la cinci ani de închisoare, pedeapsă la care judecătorii au adăugat un spor de un an de închisoare.
Cei şase ani de detenţie au inclus şi un rest de 768 de zile, rămase neexecutate dintr-o pedeapsă de şase ani de închisoare dată de Judecătoria Piteşti. După ce a fost condamnat de Judecătoria Piteşti, în august 2012 a fost eliberat condiţionat din închisoare.
Inculpatul a atacat cu apel hotărârea Judecătoriei Craiova, iar pe 28 februarie Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Judecătorii au aplicat prevederile noului Cod Penal şi au scăzut pedeapsa inculpatului la trei ani, o lună şi opt zile de închisoare.
Dacă înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Penal, furtul calificat era pedepsit cu închisoarea între trei şi 15 ani, acum pedeapsa pentru această infracţiune este între doi şi şapte ani de închisoare.
În plus, instanţa a dispus ca inculpatul să plătească 1.200 de lei, respectiv 200 de lei, despăgubiri civile pentru două funcţionare ale AJPIS Dolj, care s-au constituit părţi civile în dosar, dar şi confiscarea de la inculpat a sumei de 3.755 de lei, bani furaţi de la ceilalţi zece angajaţi. Instanţa a mai constatat că poliţiştii au reuşit să recupereze trei telefoane mobile furate de Zaharia.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS