22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePricopie: Nu vor fi făcute schimbări de natură politică în şcoli şi inspectorate şcolare

Pricopie: Nu vor fi făcute schimbări de natură politică în şcoli şi inspectorate şcolare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu vor fi făcute schimbări de natură politică la inspectoratele şcolare judeţene sau la nivelul conducerilor de şcoli, ca urmare a ruperii USL, potrivit Mediafax.
„În sectorul educaţiei, lucrurile trebuie să meargă înainte, să existe stabilitate. Evident că zona politică este importantă fiindcă trebuie să susţină sectorul educaţie, dar efervescenţele politice nu trebuie să afecteze şcoala. Lucrăm cu profesionişti, nu cu oameni care au înclinaţii politice. Indiferent de forma care asigură majoritatea parlamentară şi de structura guvernului, sectorul educaţie trebuie să se bucure de stabilitate şi acest lucru se va întâmpla. Avem multe probleme, dar încercăm cu calm să le rezolvăm fiindcă, în fond, e vorba de interesul nostru şi de viitorul copiilor noştri”, a spus Pricopie.
Întrebat la ce nivel nu vor fi făcute schimbări în educaţie, Pricopie a spus că nici în inspectoratele şcolare judeţene, dar nici în şcoli.
El a mai spus că a făcut parte din Ministerul Educaţiei în 2009, în calitate de consilier al fostului ministru Ecaterina Andronescu, iar atunci când s-a rupt alianţa PSD-PDL a asistat la „un lucru incredibil”.
„În 24 de ore au fost eliberaţi din funcţii inspectori generali, inspectori general-adjuncţi, inspectori, directori. Ce legătură există între o alianţă politică şi şcoală? De ce un elev pleacă vineri de la şcoală cu un director şi se trezeşte luni cu alt director? De ce s-ar întâmpla acest lucru? Numai persoane iresponsabile pot face acest lucru. Poate că unii se aşteptau ca acum să înceapă aşa o goană după diverse vrăjitoare politice. Nu există aşa ceva”, a spus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a menţionat că, o dată la două săptămâni, un director de şcoală din România este destituit din funcţie, însă nu pentru că „a cerut cineva la nivel politic”, ci pentru că apar tot felul de „disfuncţionalităţi, ilegalităţi”.
„Le sesizăm facem control, ne consultăm cu autorităţile locale, conform legii, prin Consiliul de Administraţie al şcolii sau inspectoratului, dar deciziile nu se iau din perspectiva politicului. În şcoală nu se va întâmpla nimic, nici azi nu s-a întâmplat nimic în raport cu efervescenţa politică, nici săptămâna viitoare nu se va întâmpla nimic”, a spus Pricopie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS