6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutospeciale noi pentru judeţele Olteniei din fonduri europene

Autospeciale noi pentru judeţele Olteniei din fonduri europene

http://www.youtube.com/watch?v=TFfROj_-A54

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, împreună cu preşedinţii de consilii judeţene din Oltenia au participat ieri, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, la prezentarea celor mai recente autospeciale cumpărate cu fonduri europene, printr-o continuare a unui proiect semnat în 2009 între cele cinci judeţe.

Cinci autospeciale nou-nouţe, achiziţionate printr-un proiect pe fonduri europene semnat de judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi, au fost prezentate ieri pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Maşinile cu apă şi spumă, descarcerare şi cu echipamente pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fac parte din proiectul „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență“, câte o autospecială urmând să plece în fiecare judeţ semnatar al proiectului.
„Este un proiect deosebit de important, pentru care aproape toţi pe care îi vedeţi aici ne-am dat mâna în anul 2009, semnând un contract prin care puteam să accesăm fonduri europene în vederea dotării unităţilor speciale de intervenţie în condiţii deosebite, pentru situaţii de urgenţă. Proiectul se apropie de sfârşit, iar în acest moment vă putem prezenta o serie din echipamentele care au sosit în acest al doilea proiect. […] Sunt, credem noi, cele mai bune maşini din România, în prezent. Firme mari le-au produs şi din acest moment le vom repartiza câte una fiecărui judeţ“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Şenilate şi freze, în planurile de viitor

În prima etapă a proiectului, au fost accesate 12 milioane de euro, cu care au fost achiziţionate 44 de echipamente, împărţite în toate judeţele, şi un centru de comandă care a rămas la Craiova. Din banii rămaşi din acest proiect, s-a mai făcut altul, prin care au fost achiziţionate maşini pentru lucru la înălţime şi cele cinci autospeciale prezentate ieri. În viitor, atenţia celor cinci judeţe se va îndrepta către un nou proiect, care va fi axat pe operaţiunile de deszăpezire. „Urmează un nou proiect pe care îl depunem, a cărui valoare totală este de 1,4 milioane de euro, iar, de data aceasta, ne vom îndrepta către echipamente de deszăpezire şi fiecare judeţ va achiziţiona o şenilată prin care se va putea ajunge până în ultimul sătuc, cât ar fi zăpada de mare, pentru a salva vieţi omeneşti. Alte judeţe, cum este şi Doljul, vor achiziţiona câte o freză pentru zăpadă şi, în felul acesta, avem trei judeţe care achiziţionează freze şi încă două judeţe care mai achiziţionează câte o maşină ca aceasta (autospecială cu apă şi spumă şi descarcerare – n.r.)“, a încheiat Ion Prioteasa.
La evenimentul organizat au luat parte autorităţile judeţene şi locale din reşedintele de judeţ din Oltenia, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, precum și reprezentanți din conducerea inspectoratelor județene pentru situații de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS