14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul doi al diplomației americane va efectua o vizită la Kiev

Numărul doi al diplomației americane va efectua o vizită la Kiev

Numărul doi al diplomației SUA, William Burns, este așteptat marți la Kiev pentru a susține noul regim ucrainean și a pleda pentru restabilirea politică și economică a țării, a anunțat luni Departamentul de Stat, transmite AFP, conform Agerpres.

William Burns va avea convorbiri cu lideri ucraineni, cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, cu privire la ‘sprijinul Statelor Unite față de eforturile Ucrainei de a-și asigura un viitor democratic și prosper’, conform unui comunicat al Departamentului de Stat. El are prevăzută de asemenea o întrevedere cu președintele interimar Olexandr Turcinov.

Pe parcursul celor două zile ale vizitei sale, marți și miercuri, secretarul de stat adjunct pentru probleme politice va face apel la noile autorități să ‘ia toate măsurile necesare pentru organizarea de alegeri prezidențiale libere și echitabile în luna mai și pentru formarea rapidă a unui guvern de uniune națională’, se menționează în comunicat.

Williams Burns va fi însoțit de reprezentanți ai Trezoreriei SUA, în vederea ‘discutării unui ‘sprijin financiar necesar’ Ucrainei, în cooperare cu parteneri ca Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Șefa diplomației europene Catherine Ashton s-a deplasat luni la Kiev, în timp ce Rusia a formulat ‘dubii serioase’ cu privire la legitimitatea noului regim. În contextul în care SUA nu s-au aflat în ultimele zile în prima linie a crizei ucrainene, consiliera pentru securitate națională Susan Rice a avertizat, duminică, împotriva unei divizări a țării, despre care a subliniat că nu este nici în interesul Ucrainei, nici al Rusiei, al UE sau al Washingtonului, mai menționează France Presse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS