13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocaţii cer arest la domiciliu pentru Nelu Iordache, patronul Romstrade

Avocaţii cer arest la domiciliu pentru Nelu Iordache, patronul Romstrade

Avocaţii lui Nelu Iordache au cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, ca omul de afaceri să fie arestat la domiciliu, după ce a fost încarcerat aproximativ un an şi trei luni, procurorul DNA catalogând măsura cerută drept una „iluzorie”, conform Mediafax.

La termenul de luni al dosarului în care Nelu Iordache este acuzat că a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, avocaţii omului de afaceri au arătat că trebuie să se facă o „analiză la rece” a faptelor lui, dincolo de ceea ce a relatat presa şi „dincolo de orice legendă”.

Pe lângă cererea de înlocuire a detenţiei cu arestul la domiciliu, în baza noilor reglementări penale, avocaţii patronului firmei Romstrade au depus şi un raport realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) din care reiese „atitudinea decentă şi civilizată” a lui Iordache în arest.

Afirmaţiile avocatului au fost contrazise de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a subliniat că atitudinea procesuală a lui Nelu Iordache reprezintă un risc pentru buna desfăşurare a judecăţii. Reprezentantul Ministerului Public a cerut, în acest sens, respingererea cererii de înlocuire a măsurii preventive.

În ultimul cuvânt pe care l-a avut în faţa instanţei, omul de afaceri a vrut să precizeze că „politica trebuie să fie politică, iar instanţa trebuie să fie independentă”.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte arestarea la domiciliu a lui Nelu Iordache. Următorul termen în dosar va avea loc în 24 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS