20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova caută statui din La Belle Époque

Primăria Craiova caută statui din La Belle Époque

Primăria Craiova a scos la licitaţie, zilele trecute, contractul „Achiziţie şi montare statui în cadrul proiectului Amenajare şi revitalizare Centru Istoric al Municipiului Craiova“. Valoarea estimată a contractului este de 945.000 de lei pentru cinci statui, mai exact 189.000 de lei pentru o singură statuie, iar finanţarea pentru aceste obiective se va face din fonduri europene.
Acest concurs de soluţii are ca scop selectarea celor mai reprezentative cinci statui din perioada La Belle Époque, în registru realist, ce vor fi amplasate în Centrul Istoric al Craiovei. Cei care doresc să participe la licitaţie pot depune proiectele sau cererile de participare până pe 3 aprilie.
Iniţial, se dorea ca aceste statui să reprezinte personaje din Caragiale, însă, într-o vizită de lucru efectuată pe şantierele din oraş în luna decembrie, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că s-a răzgândit. „Trebuie să urgentăm licitaţia pentru statui. Am schimbat un pic proiectul, pentru că acolo erau prevăzute să fie statui din personajele lui Caragiale, or, noi ne-am dorit să nu facem personaje caragialeşti, care au ceva comic, ci dorim să facem personaje din «la belle époque», ca să aibă altă faţă centrul Craiovei“, declara, la acea vreme, primarul Craiovei.
Preşedintele juriului care va decide ce statui vor câştiga licitaţia este chiar Lia Olguţa Vasilescu, iar ceilalţi membri sunt Monica Morariu – inspector în cadrul Ministerului Culturii, criticul de artă Cătălin Davidescu, arhitectul-şef al oraşului, Gabriela Miereanu, şi şeful Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, Ionuţ Pîrvulescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS