10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConturarea unei agende urbane a UE pentru orașele de mâine

Conturarea unei agende urbane a UE pentru orașele de mâine

O voce mai puternică pentru orașele Europei și o agendă urbană aflată în centrul procesului de elaborare a politicilor UE, iată două dintre obiectivele-cheie ale forumului CITIEs „Orașele de mâine: Investind în Europa”, care va avea loc la Bruxelles în perioada 17-18 februarie.
 
 Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, va reuni figuri importante ale peisajului politicii urbane, într-un efort de a trasa calea de urmat pentru noua Agendă urbană a UE. Pornind de la premiza că peste două treimi dintre europeni locuiesc în orașe, reuniunea își propune să exploreze și să dezbată modalități de a da orașelor mai multă greutate în contextul politicii europene, pentru a asigura o mai bună înțelegere a nevoilor acestora și o mai bună coordonare a politicilor. Forumul își propune să sublinieze rolul esențial pe care îl pot juca orașele în atingerea unor obiective europene mai generale, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, a șomajului și a excluderii sociale.

Discuțiile vor pivota în jurul unui document de analiză , pregătit de Comisia Europeană. Vor avea loc o serie de evenimente cu participarea unor actori-cheie, printre care experți în domeniul urban, asociații ale orașelor și autorități locale, precum și reprezentanți ai ministerelor naționale. Primarii din 16 orașe-capitală ale Uniunii, prezenți la forum, sunt așteptați să se alăture și ei la apelurile statelor membre pentru o agendă urbană coerentă a UE.

Miniștri reprezentând președințiile greacă și italiană ale UE vor lua cuvântul la reuniunea plenară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS