Acasă Actualitate Directorul Liceului Lucian Blaga de la Tiraspol a fost eliberat

Directorul Liceului Lucian Blaga de la Tiraspol a fost eliberat

-

Directorul Liceului Lucian Blaga cu predare în limba română din Tiraspol, Ion Iovcev, contabilul şi şoferul instituţiei au fost eliberaţi după ce au fost reţinuţi de miliţia de la Tiraspol, relatează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax. Ei au fost reţinuţi la prânz de miliţia transnistreană, la punctul de intrare în regiune, în timp ce se întorceau de la Chişinău.

Ion Iovcev a mers ieri la Chişinău pentru a ridica salariile pentru angajaţii liceului. La întoarcere, el şi ceilalţi doi angajaţi ai instituţiei au fost reţinuţi la punctul de trecere de la Tighina (Bender) şi acuzaţi de contrabandă întruncât aveau asupra lor o sumă de bani mai mare decât este permis. Directorul adjunct al liceului susţine însă că ei nu puteau avea mai mult de 30.000 de lei moldoveneşti (aproximativ 1.600 de euro).

Incidentul este monitorizat de organizaţia neguvernamentală Promo-lex din Chişinău, care desfăşoară mai multe programe în regiunea transnistreană.

Incidentul are loc după ce, la începutul lui ianuarie, autorităţile de la Tiraspol au blocat conturile liceului care este subordonat Chişinăului, pentru că administraţia a refuzat să prezinte actele de activitate şi să plăteasca impozite la bugetul transnistrean. La începutul lui decembrie, liceul a fost percheziţionat de către angajaţii procuraturii transnistrene.

Autorităţile de la Tiraspol au acuzat Chişinăul că îi foloseşte pe elevii şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului ca „instrument de confruntare politică”. Recent, grupurile de lucru de la Chişinău şi Tiraspol în domeniul educaţiei au ajuns la un acord cu privire la verificarea situaţiei şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.