8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin

Căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin

Primăria Târgu Jiu oficiază şi în acest an căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin, pe 14 februarie, şi de Dragobete, pe 24 februarie. De asemenea, în cele două zile vor avea loc programe speciale dedicate îndrăgostiţilor, atât la Târgu Jiu, cât şi la Rovinari. În ceea ce priveşte căsătoriile de Sfântul Valentin, Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu, a declarat că pe 14 februarie vor fi oficiate în municipiu şase cununii civile. Trei dintre acestea vor avea loc la primărie şi trei sub Poarta Sărutului. Patru cupluri sunt din Târgu Jiu, unul din Craiova şi altul din Baia Mare, care a ţinut cu orice preţ, ca şi cel din Craiova, să îşi unească destinele sub Poarta Sărutului din Târgu Jiu. Taxa de oficiere a căsătoriei sub Poarta Sărutului este de 400 de lei.

Pot fi depuse cereri şi pentru căsătorii de Dragobete

De asemenea, Primăria Târgu Jiu oficiază căsătorii şi de Dragobete. Cererile se pot depune de ambii viitori soţi la Serviciul Stare Civilă, din cadrul primăriei, în perioada 11 – 14 februarie. Viitorii soţi trebuie să prezinte următoarele documente: actele de identitate în original şi copie, certificatele de naştere, original şi copie, certificatele privind starea de sănătate valabile 14 zile cu menţiunea „se poate sau nu căsători“, un timbru fiscal de doi lei şi, după caz, dovada desfacerii căsătoriei anterioare. Taxa de 400 de lei pentru căsătoria sub Poarta Sărutului se achită la casieria din primărie. Se mai completează o cerere către primar şi încă o cerere în cazul în care se doreşte oficierea căsătoriei sub Poarta Sărutului.
Potrivit Ramonei Evulescu, în afara căsătoriilor de Sfântul Valentin, municipalitatea mai organizează un program special dedicat îndrăgostiţilor. „Vom oferi în cadrul unor concursuri la posturile locale de radio cinci torturi, cinci cine romantice şi bonuri valorice pentru pizza. La ora 12.00 vor avea loc căsătoriile de Sfântul Valentin, la Poarta Sărutului. De la 17.00 va avea loc un spectacol al fanfarei oraşului, în foişorul din Parcul Central, iar de la 16.00 şi de la 18.00 tinerii îndrăgostiţi vor putea merge gratuit la film în baza unor invitaţii ce pot fi ridicate de luni, de la Centrul de informare a cetăţeanului de la Primăria Târgu Jiu. Avem 50 de invitaţii a câte două persoane“, a precizat Ramona Evulescu.
De asemenea, Primăria şi Consiliul Local Rovinari alături de Casa de Cultură şi biblioteca din localitate organizează pe 24 februarie concursul „De Dragobete, iubeşte româneşte“. Evenimentul va avea loc la patinoarul din Rovinari, începând cu ora 14.00, (în situaţia în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile organizării activităţilor în aer liber, acestea vor fi organizate în incinta Sălii de Sport din Rovinari). Înscrierile se fac zilnic la sediul Casei de Cultură şi Bibliotecii din Rovinari, în perioada 10 – 20 februarie, între orele 8.00 – 16.00. Vor fi acordate premii constând în diplome, premii în bani şi premii-surpriză. Marele premiu va fi o cină romantică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS