Acasă Actualitate Alegeri europarlamentare: PSD validează astăzi lista candidaţilor

Alegeri europarlamentare: PSD validează astăzi lista candidaţilor

-

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se va reuni, azi, la Palatul Parlamentului, pentru a valida lista finală a candidaţilor pentru PE, precum şi alianţa electorală cu UNPR şi PC, actualul europarlamentar Corina Creţu fiind, cel mai probabil, prima pe lista social-democraţilor. Pe locurile doi şi trei ar urma să se afle Cătălin Ivan, actualul şef al delegaţiei PSD în PE, şi, respectiv, Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor, au mai declarat, pentru Mediafax, surse din PSD.

PSD mizează pe 13 locuri eligibile în PE, locurile 14 şi 15 fiind cu semnul întrebării. În locurile eligibile se vor regăsi patru femei: Corina Creţu, Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă, care sunt şi în prezent europarlamentari, dar şi Claudia Ţapardel, vicepreşedinte la PSD Bucureşti. De asemenea, actualii eurodeputaţi Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru, Claudiu Tănăsescu se află pe lista locurilor eligibile, candidând pentru un nou mandat.

Pe de altă parte, trei europarlamentari actuali, respectiv Adriana Ţicău, Minodora Cliveti şi Ioan Enciu nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile, potrivit aceloraşi surse. Numele senatorului Mircea Geoană nu se va regăsi pe lista finală a candidaţilor PSD, deşi fusese vehiculat în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...