6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePovestea profesorului decedat în rulotă a impresionat mii de oameni

Povestea profesorului decedat în rulotă a impresionat mii de oameni

Moartea bruscă a profesorului Marius Vasile la numai 31 de ani, după o viaţă de chin, în care a luptat pentru un trai mai bun, dar a sfârşit într-o rulotă înainte de a-şi împlini dorinţele pentru care trudea zilnic şi la şcoală, dar şi în afara ei, a impresionat mii de oameni. După ce Gazeta de Sud a prezentat ieri cazul tânărului de etnie romă, până la ora 16.30, articolul a avut nu mai puţin de 12.000 de vizualizări pe internet, semn că povestea vieţii lui, ajunsă din păcate la final, a stârnit emoţii puternice.
Unii îl cunoşteau şi au fost cutremuraţi de incident, fie că au fost elevi sau doar simple cunoştinţe. Daniela Nicoleta face pare dintre cei care l-au cunoscut pe Marius Vasile în calitate de dascăl. „Dumnezeu să-l odihnească!! A fost profesorul meu de cultură civică. Eu sunt elevă a Şcolii nr. 5 «Aviator Petre Ivanovici» din Băileşti şi dumnealui mi-a fost profesor. Eu eram propusă de dumnealui să merg la olimpiada de educaţie civică şi moartea sa m-a mişcat foarte mult, atât pe mine, cât şi pe restul colegilor mei. A fost un om foarte bun, iubitor şi inţelegător. Nu îl vom uita!“.
Era un exemplu pentru cei care l-au cunoscut, aşa cum am precizat şi în material. Acest lucru a fost întărit de asistentul universitar Silvia Puiu, care a scris: „Îl cunosc de 14 ani, de când eram în clasa a IX-a, şi pot spune că întotdeauna l-am văzut ca pe un model! Vorbeam studenţilor mei de prietenul meu rom, care a luptat mereu să se autodepăşească, să fie mai bun, să fie cult… Este poate singurul prieten care a avut o evoluţie aşa de frumoasă!“.
Adelina Brebenel, o altă cititoare a Gazetei de Sud, face parte dintre cei care ştiau situaţia lui financiară şi a rămas cu o amintire de la el. „Pe Marius îl ştiu încă de când eram extrem de mică, însă l-am cunoscut mai bine în urmă cu aproape cinci ani, când m-a rugat să-l ajut cu vânzarea unor eşarfe. Ştiam că se descurcă mai greu cu banii, aşa că am acceptat. După câteva zile, m-am dus supărată să-i spun că îmi mai rămăsese una. A zâmbit calm şi mi-a spus că pe aceea o pot păstra eu, că e foarte fericit şi totul e bine. Am rămas înmărmurită când am aflat că nu mai este printre noi. Am plâns… Marius, poate că de acolo, de sus, o să vezi cum, în ultimii cinci ani, am purtat eşarfa de la tine aproape în fiecare zi de toamnă şi de iarnă. Tot eşarfa îmi va aminti de un om cu un caracter extraordinar şi o voinţă uriaşă. Prin felul tău de a lupta ai devenit un exemplu şi Dumnezeu ştie mai bine de ce a trebuit ca totul să se încheie acum, dar vei rămâne în mintea şi inima multor oameni“, a scris tânăra. Şi exemplele pot continua cu foşti colegi de liceu, profesori de la şcoală sau prieteni.
Şi cei care nu l-au cunoscut personal pe Marius au rămas puternic impresionaţi, şi mulţi nu au ezitat chiar să scrie un mesaj. Unii au fost chiar revoltaţi că liderii etniei rome nu i-au întins o mână de ajutor. Marius Vasile a murit intoxicat cu monoxid de carbon, în mica rulotă în care locuia, încercând să se încălzească la un reşou improvizat. În urma lui au rămas, se pare, doi fraţi, care la rândul lor se zbat să supravieţuiască. Din ce ştim până la acest moment, ar fi vorba de o soră şi un frate. Dacă despre sora lui nu mai ştie nimeni nimic de ceva vreme, despre fratele lui Marius Vasile am aflat de la reprezentanţii Primăriei Filiaşi că a solicitat ajutor social, dar nu a primit pentru că are datorii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS