13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul „Oblemenco“, inaugurat de viitorul primar al Craiovei

Noul „Oblemenco“, inaugurat de viitorul primar al Craiovei

http://www.youtube.com/watch?v=uCgtg7CFHr0

Investiţia de 50 de milioane de euro ar putea fi realizată în perioada octombrie 2014 – octombrie 2016. Între timp, primăria vrea să construiască un stadion mic, de 1,7 milioane de euro, cu pistă de atletism pentru sporturi de vară.
Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi demolat începând din luna august, a anunţat ieri primarul Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul şedinţei Consiliului Local (CL) Craiova. În octombrie, Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar urma să demareze investiţia de 50 de milioane de euro pentru a construi un stadion nou, de 30.000 de locuri, fără pistă de atletism. „Construcţia va începe în luna octombrie a acestui an, când va fi finalizată licitaţia. Noi prin luna august trebuie să ne apucăm să facem demolarea stadionului, pe care o facem în regie proprie, cu cei de la RAADPFL. Am cerut să se încheie acest campionat pe stadionul «Oblemenco», mai ales că între timp noi lucrăm la celălalt ca să putem să mutăm echipa imediat. Durata de finalizare este de doi ani. Dacă va câştiga o firmă mare, importantă, din Europa, cum ne aşteptăm să se întâmple la astfel de construcţii la care sunt peste 50 de milioane de euro, s-ar putea să-l avem finalizat şi mai repede“, a spus Olguţa Vasilescu.
Stadionul mic, proiectat pentru 5.000 de locuri

În şedinţa de ieri a CL Craiova, a fost aprobat şi studiul de fezabilitate (SF) pentru un stadion de atletism şi sporturi de vară cu peste 5.000 de locuri, evaluat la 1,7 milioane de euro. Potrivit proiectului, acesta ocupă o suprafaţă de 20.000 mp, termenul de finalizare a investiţiei fiind de şase luni. Stadionul va avea un regim de înălţime P+3, fiind dotat, printre altele, cu săli de conferinţe, de fitness, snack bar, birouri şi studiouri radio/TV. Tribuna principală prevede circa 600 de locuri, iar restul – 4.400 de locuri. Pe lângă terenul de fotbal, incinta cuprinde o pistă pentru atletism de 400 m, pistă pentru săritura în lungime, o groapă cu apă, şi baze pentru aruncarea cu suliţa, cu discul şi ciocanul, cu greutatea, pentru sărituri cu prăjina şi în înălţime. La varianta propusă, se poate opta şi pentru o variantă maximă, care ar include costuri suplimentare pentru instalaţia de nocturnă, turnicheţi şi acoperirea totală a tribunelor. Vor fi create şase locuri de muncă permanente (cinci muncitori calificaţi şi un administrator). Recuperarea investiţiei este, practic, imposibilă, subliniază cei care au realizat SF-ul. În ceea ce priveşte stadionul mare, probabil că el nu va arăta ca macheta prezentată: costurile anunţate de autorităţi au scăzut de la peste 120 de milioane de euro la 50 de milioane de euro. Pe de altă parte, dacă termenul de finalizare (octombrie 2016) va fi respectat, investiţia va fi inaugurată de viitorul primar al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS