11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 460 de militari cu 41 de mijloace tehnice acţionează în zonele afectate de viscol

Peste 460 de militari cu 41 de mijloace tehnice acţionează în zonele afectate de viscol

Peste 460 de militari cu 41 de mijloace tehnice acţionează, în prezent, la solicitarea autorităţilor locale, în  localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Vâlcea şi Vrancea pentru deszăpezirea, deblocarea căilor de acces rutier, evacuarea şi salvarea persoanelor aflate în zone izolate sau cu afecţiuni medicale deosebite.
Misiunile noi, demarate în această după-amiază, sunt:
În judeţul Brăila, 20 de militari cu un autocamion, din Batalionul 300 Infanterie, acţionează între localităţile Gemenele – Romanu pentru deszăpezirea drumurilor, iar alţi 22 de militari din Batalionul 285 Artilerie acţionează în municipiul Brăila pentru deblocarea căilor de acces.
În judeţul Galaţi, 25 de militari cu un autocamion, din Batalionul 300 Infanterie, intervin pentru a restabili accesul în localitatea Scânteieşti, iar alţi 25 de militari din Batalionul 284 Tancuri execută misiuni în localitatea Bereşti-Meria pentru deblocarea accesului în scopul evacuării şi salvării persoanelor cu probleme medicale acute.
În judeţul Călăraşi, 50 de militari cu două autocamioane, din Batalionul 1 CIMIC, intervin în sprijinul populaţiei din comuna Ileana pentru deszăpezirea locuinţelor vârstnicilor şi persoanelor aflate în dificultate.
Până astăzi, au fost finalizate 72 de misiuni, la care au participat peste 1.500 de militari cu 160 de mijloace tehnice de diferite capacităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS